kosteloos zelftesten en mondneusmaskers

Vanuit het Ministerie van VWS ontvingen wij middelen om onze bewoners kosteloos zelftesten en mondneusmaskers ter beschikking te stellen. Dit om extra bescherming te bieden in de strijd tegen Corona. De maatregelen rondom Corona worden losgelaten. We kunnen ons weer vrijer bewegen, gelukkig. Bij klachten blijft echter het advies om een zelftest af te nemen en in sommige gevallen is het verstandig een mondneusmasker te blijven dragen. De materialen zijn beschikbaar voor alle inwoners, ongeacht of iemand gevaccineerd of niet gevaccineerd is. Het betreft maximaal zes zelftesten en zes mondneusmaskers per persoon.  

 

Vraag aan u

Een aantal van onze partners wil fungeren als ophaalpunt voor deze middelen. Zou u als organisatie mee willen helpen om zoveel mogelijk inwoners te attenderen op deze actie? Zelf zet de gemeente haar kanalen in zoals Facebook, Instagram en de gemeentepagina in Hét Gemeente Nieuws om zoveel mogelijk inwoners binnen onze gemeente te informeren.

 

Informatie die u kunt doorgeven

Op de volgende afhaalpunten kunnen inwoners van de gemeente Neder-Betuwe kosteloos zelftesten en mondneusmaskers afhalen, zo lang de voorraad strekt. Inwoners hoeven zich niet te legitimeren, uitgifte vindt plaats op basis van vertrouwen.

 

  • Bibliotheek Dodewaard, Anna van Burenlaan 2, Dodewaard

(open op dinsdag en woensdag van 13 tot 17 uur en op vrijdag van 14 tot 20 uur)

  • Ons dorpshuis Kesteren, Nedereindsestraat 27a, Kesteren

(open op maandag, woensdag en vrijdag van 8 tot 12 uur, op dinsdag van 12.30 tot 17.30 uur en op donderdag van 12.30 tot 20 uur)

  • Huis van het dorp IJzendoorn, Dorpsstraat 35, IJzendoorn

(open op donderdag van 9.30 tot 11.30 uur)

  • Dorpshuis Ochten, Dokter M van Drielplein 2, Ochten

(open op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur en op woensdag van 9.30 tot 12.00 uur)

  • Gemeentehuis Neder-Betuwe, Burgemeester Lodderstraat 20, Opheusden

(open op maandag t/m donderdag van 9 tot 12.00 uur en van 13 tot 16 uur, op donderdagavond van 17 tot 19.30 uur en op vrijdag van 9 tot 12 uur)

 

 

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via zelftestencorona@nederbetuwe.nl