Maaltijden bij mensen thuis warm aanleveren. Hoe doen ze dat?

In een artikel las ik dat Tafeltje Dekje in Kesteren en Opheusden de maaltijden bij de mensen thuis warm aanlevert.  Ik vroeg me al een poosje af hoe dat in zijn werk gaat.  Gelukkig mocht ik onlangs met een bezorger van Tafeltje Dekje meerijden op zijn route in Opheusden. 

Onze eerste gang is naar de Schutse in Kesteren waar de warme maaltijden, in lichtgele koffertjes verpakt, in de auto geladen worden. 

 

Uit ieder koffertje steekt een briefje met de naam van de ontvanger en de bestelde maaltijd.  Om er voor te zorgen dat iedereen op het lijstje zijn maaltijd warm aangeleverd krijgt, wordt een zorgvuldig uitgezochte route gevolgd waardoor zo min mogelijk tijd verloren gaat.  De klant heeft zelf aangeven hoe het koffertje moet worden aangeleverd; achterom waarbij even ‘Volk’ wordt geroepen, overhandigd aan de voordeur of neergezet op een bankje bij de deur. Het koffertje met de warme maaltijd wordt overhandigd en het lege koffertje van de vorige maaltijd wordt mee terug genomen.  Zo gaan we in vlot tempo het dorp door.  Als alle maaltijden zijn bezorgd gaat de rit weer terug naar de Schutse, waar de lege koffertjes worden afgeleverd.  Dank zij de vrijwilligers die dagelijks deze maaltijden rondbrengen, helpt Tafeltje Dekje mee om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.