Ochten krijgt drie Lief & Leedstraten

liefen leed

Ochten krijgt drie Lief & Leedstraten, zaterdag is de aftrap

OCHTEN - Een beetje extra aandacht voor ouderen in de straat. Of voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Ochten maken ze daar werk van. De aftrap voor ‘Lief & Leedstraten’, een nieuw initiatief in de gemeente Neder-Betuwe, wordt komende zaterdag verricht.  

En hoe ziet dat eruit? Bewoners van de Lijsterbesstraat, Erkensakker en Goudenregenstraat krijgen ’s ochtends koffie en een verrassing van Jolanda en Geur. Zij wonen zelf in in één van de straten en zijn de gangmakers van de Lief & Leedstraten in hun buurt.

Lief & Leedstraten zijn straten waar bewoners zich het hele jaar inzetten voor burenhulp en het tegengaan van eenzaamheid. Opdat mensen meer naar elkaar omkijken in de straat. ‘In veel straten zit de aandacht bij mensen die wat ouder zijn of om een bepaalde reden hulp kunnen gebruiken’, schrijft Welzijn Rivierenstroom in een persbericht.

Verwenpakketje voor mantelzorger

De gangmakers uit de deelnemende straten ontvangen jaarlijks een bedrag voor een Lief & Leedpotje. Dit bedrag krijgen zij via Welzijn Rivierstroom en de diaconie van de Hervormde Gemeente. ‘Denk aan een verwenpakketje voor de mantelzorger, een fruitmandje voor een zieke buurvrouw, een leuk kaartje bij een geboorte’.

Lief & Leedstraten komt uit de koker van Stichting Opzoomer Mee Rotterdam en krijgt in meerdere plaatsen in Nederland navolging. Neder-Betuwe sluit nu aan, allereerst in Ochten en IJzendoorn. Mocht het aanslaan, dan wordt het in andere dorpen in de gemeente geïntroduceerd.

In Ochten wordt de eerste actie zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur gehouden.

 

Artikel en Foto uit  de Gelderlander

https://www.gelderlander.nl/neder-betuwe/ochten-krijgt-drie-lief-en-leedstraten-zaterdag-is-de-aftrap~a8acfea4/