SWAN bestuur op volle sterkte! en meer nieuws

SWAN bestuur op volle sterkte!

SWAN, Stichting Welzijnsactiviteiten Neder-Betuwe, heeft haar bestuur versterkt met nieuwe, enthousiaste bestuursleden. Het bestuur bestaat nu uit Theo Berends (voorzitter), Jan Leenders (nieuwe penningmeester i.v.m. verhuizing Lian van Ommeren), Dies Meurs (nieuwe secretaris), Dick van Kampen (aandachtsveld Huizen van de buurt), Gerard Engels (aandachtsveld MBVO), Aliek van Arkel (aandachtsveld maaltijdvoorziening) en algemeen bestuursleden Wout van Binsbergen en Niels Dirksen. Ook is er een nieuwe websitebeheerder, Ad van der Sijs.

Netwerk van 230 actieve vrijwilligers

Bij SWAN zetten 230 vrijwilligers zich in voor activiteiten en diensten voor ruim 1000 ouderen in Neder-Betuwe. Zo zijn er de Senioren Soos, de Huizen van de buurt met de koffie-ochtenden, themabijeenkomsten, creatieve activiteiten, koersbal, fietsen, zwemmen, internationale dans, het repaircafé, het praathuis, de vervoersdienst Swobrik en Klaartje, Meer bewegen voor ouderen, maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje, maaltijdproject Opheusden, Welkom aan tafel Kesteren en computercursussen.

SWAN tijdens corona

De vervoersdienst en de maaltijdvoorziening gaan door tijdens deze coronacrisis, in aangepaste vorm. Ook het praathuis gaat in digitale vorm door. Er is aandacht voor ouderen die nu niet naar hun wekelijkse activiteiten kunnen. Zij krijgen een telefoontje, een appje, een bloemetje of een kaartje. De lokale coördinatoren houden goed in de gaten dat ouderen niet vereenzamen.

Samenwerking t.b.v. ouderen in Neder-Betuwe

De SWAN werkt nauw samen met Welzijn Rivierstroom bij het versterken van haar organisatie en activiteiten. Samen dragen zij bij aan het welzijn van ouderen in Neder-Betuwe. En aan het verminderen van eenzaamheid in deze coronatijd.

Vacature

Wil je ook bijdragen aan het welzijn van ouderen in Neder-Betuwe? En ben je thuis in administratie en kantoorwerkzaamheden? SWAN zoekt nog een feest- en kantoororganisator. Kijk hiervoor op de website: https://www.swanwelzijn.nl/vacatures-swan/

SWANZoomsesssieapril2020

Ook SWAN doet aan online vergaderen