SWAN ontvangt € 5000 van het Oranje Fonds

SWAN ontvangt € 5000 van het Oranje Fonds

De Stichting Welzijns Activiteiten Neder-Betuwe heeft € 5000 ontvangen van het Oranje Fonds om de eenzaamheid onder oudere inwoners te bestrijden. Dit bedrag is speciaal bedoeld om in deze tijd van corona ouderen met elkaar in contact te brengen via de post en telefoon. Ook zal de SWAN vormen van zogenaamde emotionele eenzaamheid aanpakken. Daarbij gaat het niet alleen om meer contact, maar ook om de inhoud van dat contact. Een gesprek met iemand die ook een partner is verloren of een goed gesprek met een hartsvriendin is soms ook erg belangrijk om je niet alleen te voelen.

Het onlangs versterkte bestuur van de SWAN gaat hard aan de slag om het project verder uit te voeren en vorm te geven. Zij werkt daarbij nauw samen met Welzijn Rivierstroom en lokale partners. De SWAN is erg blij met deze extra bijdrage van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Inwoners uit Neder-Betuwe die zich alleen voelen en graag meer contact willen kunnen contact opnemen met de SWAN. Mail naar info@swanwelzijn.nl of bel 06 19544160

 

oranjefonds-5000