SWAN, Welzijn Rivierstroom en Oranje Fonds succes!

oranjefonds 3 juni FB

SWAN, Welzijn Rivierstroom en Oranje Fonds succes!

De actie van de SWAN en Welzijn Rivierstroom om deelnemers en inwoners kaartjes en puzzels te sturen is een succes. Het Oranje Fonds heeft het financieel mogelijk gemaakt in deze coronatijd. De SWAN organiseert voornamelijk activiteiten voor ouderen en kwetsbare inwoners. Activiteiten zoals de gym, eettafels, Huizen van, zijn gestopt sinds 16 maart. Veel deelnemers van de SWAN moeten voorzichtig zijn en hebben minder contact met andere mensen dan voorheen.

 

Om die stille periode en eventuele gevoelens van eenzaamheid te verminderen, houden de vrijwillige coördinatoren van de SWAN contact. Zij sturen regelmatig kaartjes, quizzen en puzzels op. Ook is er straks aandacht voor zingeving en vormen van emotionele eenzaamheid.

 

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. De SWAN is blij met de steun van het Oranje Fonds.

 

Inwoners in Neder-Betuwe die zich alleen voelen en weinig contact hebben, kunnen zich aanmelden om ook extra post te krijgen. De SWAN zorgt dat ze tijdelijk meegenomen worden in het adressenbestand. Inwoners die hier gebruik van willen maken, kunnen gerust bellen naar 0488 441035 of mailen naar info@swanwelzijn.nl.