Tafel dekje Opheusden zoekt Vrijwilligers

Hier onder een leuk artikel van Dhr. Jan van Beem

4-janvanbeem-krant

Ik ben Jan van Beem, 74 jaar oud en sinds 4 jaar vrijwilliger-bezorger bij Tafeltje-dekje, een van de vele activiteiten van Stichting Welzijns Activiteiten Neder-Betuwe.

SWAN is een organisatie bestaande uit ruim 200 vrijwilligers uit de gehele gemeente Neder-Betuwe en organiseert zeer veel acties van sport, maatjes, hobby, vervoer, cursussen, koffieochtenden tot integratie en nog veel meer.

De 15 vrijwilligers voor Tafel Dekje in Opheusden , aangestuurd door een coördinator, brengen 6 dagen per week tussen 11.45 en 12.45 warme maaltijden bij mensen thuis in Opheusden en Kesteren.

Het gaat hier om mensen die niet meer- of tijdelijk niet meer- zelf kunnen koken.  Mensen kunnen kiezen uit meerdere menu’s waarbij rekening wordt gehouden met een eventueel dieet.

De maaltijden worden verzorgd door De Schutse in Kesteren en zowel het eten als de thuisbrengservice worden zeer gewaardeerd door onze cliënten.

Eenmaal per 6 a 7 weken bezorgen we bij toerbeurt een volle week de maaltijden. Wij zijn blij en dankbaar dat wij als vrijwilliger kunnen bijdragen aan de zorg voor onze medeburgers.

We krijgen er niet voor betaald, er is wel een onkostenvergoeding en we zijn ons ervan bewust dat ”vrijWILLIGER zijn niet vrijBLIJVEND is”.

Onze motivatie om dit te doen is dat wij hopen dat Tafeltje-Dekje blijft bestaan want mogelijk breekt er eens een tijd aan dat wij het zelf ook nodig hebben.  Jij ook.

Voor nu heb ikzelf het gevoel echt iets belangrijks te doen voor de zwakkere groep dorpsgenoten.

We zijn dringend op zoek naar nieuwe mensen die samen met ons ervoor kunnen zorgen dat dit systeem blijft bestaan.

Zou jij met ons willen samenwerken?

Bel tussen 9.00 en 14.00 naar  06-53414076

Of loop woensdagmorgen tussen 9.00 en 11.30  binnen bij ons kantoor:

in de Snellenburg  op  Vuurdoornstraat  2 4043NS Opheusden.

We kijken naar je uit!